Griekenland

FILOSOFEREN IN GRIEKENLAND

Zo’n 45 jaar geleden bezocht ik regelmatig Griekse eilanden. Totdat ik daar op uitge­keken raakte. Toen ik meer recent een weekje ging wandelen op Corfu, was ik aangenaam verrast. Pas als je ver gaat lopen, ontdek je wat zo’n eiland te bieden heeft. Daarom ondernam ik twee contem­platieve solowandelreizen. In het vroege voorjaar van 2014 op Andros en Tinos en in het begin van de winter van 2015 op Naxos. Van de website van een Vlaamse wandel­aar (www.cycladen.be) plukte ik secuur beschre­ven wandel­routes. Daardoor kon ik deze drie eilanden optimaal verkennen. Op het vasteland bezocht ik Nafplio om onder meer de ruïnes van Mycene en Epidaurus te bekijken. Uiteraard sjouwde ik weer de nodige boeken van Oosterse en Westerse denkers mee. Zodat ik ook aan filosoferen toe kwam. Geheel in de traditie van de oude Grieken.